Finale NK Windsurf 12 en 13 oktober op Brouwersdam.

Op 12 en 13 oktober zal het finaleweekeinde van het NK Windsurfen plaatsvinden. De locatie is de Brouwersdam aan de zeezijde. Het evenement is het laatste uit een serie van vijf en zal de Nederlands Kampioenen Windsurf 2013 bekendmaken. Eerder werd er al gevaren in Almere, Lauwersoog, Lelystad en de Grevelingendam.

 In de NK Windsurftour wordt gevaren in de disciplines Slalom en Race. Met hardere wind staat Slalom op het menu, bij iets lichter weer Race. Bij de Race voert meervoudig kampioen in deze discipline Dennis Littel ook dit jaar het klassement aan. De kans is groot dat Littel nogmaals zijn titel met een jaar verlengd, een bijzonder knappe prestatie! Teade de Jong en Jordy Vonk staan twee en drie.

Bij de Slalom gaat World Cup prof Peter Volwater aan de leiding. Jordy Vonk, bezig aan een uitstekend seizoen, staat tweede. Vonk wist onlangs op de PWA World Cup nog tot in de finale door te dringen. De derde plaats is voor Ingmar Daldorf. Daldorf is net als Vonk een jonge surfer, die de afgelopen jaren aan een solide opmars door de jaarrankings bezig is.

De windverwachtingen zijn goed. Als er komend weekeinde ook op de Brouwersdam gevaren wordt is het seizoen 2013 bijzonder goed geweest, want op alle events is er dan gevaren. Het evenement is gratis toegankelijk.