Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die Exventure in de afgelopen periode heeft uitgevoerd.

UNOX Nieuwjaarsduik

Als sinds jaar en dag is Exventure betrokken bij de organisatie van de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Ook op 1 januari 2020 werd er door de Exventure crew weer hard gewerkt om de veiligheid van de duikers te waarborgen en het evenement in goede banen te laten verlopen. Jaarlijks komen zo’n 10.000 enthousiastelingen naar Scheveningen om het jaar fris te beginnen.

MTB Beachraces

onder de naam MTB Beachrace organiseren wij diverse strandraces. In het strandrace seizoen van 2019/2020 heeft Exventure een viertal mountainbike strandraces georganiseerd langs de Nederlandse kust. Het seizoen werd geopend met werelds langste strandrace: 135 km tijdens De BUFF MTB Beachrace van Hoek van Holland tot Den Helder. Vervolgens was het tijd voor de Jeep MTB Beachrace Scheveningen. Helaas werd door de slechte weersomstandigheden De Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk geannuleerd. Het seizoen werd afgesloten met het officiële Koerspret NK MTB Beachrace Zeeland in Renesse, waar Europees Kampioen Ivar Slik er vandoor ging met de Nederlandse trui.

Mitsubishi NK Surftour 2019

De nationale surftour.

Exventure is verantwoordelijk voor de NK Surftour. In samenwerking met de Holland Surfing Associaton wordt het Nederlands Kampioenschap Golfsurfen georganiseerd. Mitsubishi Motors is de naamgever van de tour. De Mitsubishi Motors NK Surftour bestaat uit drie onderdelen die samen de NK Surftour vormen: een wedstrijd in Scheveningen, een op Texel en een finale in het Franse Vieux Boucau.

Cycling Zandvoort

Tijdens Cycling Zandvoort wordt er 24 uur lang gefietst op Circuit Zandvoort voor het goede doel. Eens per jaar worden alle pitboxen ingericht voor fietsers. Is de Tarzancorner ingericht als camping en wordt er op het circuit gekoerst in plaats van gescheurd! Het is een wedstrijd in estafettevorm waarbij er dus 24 uur lang iemand van je team op de baan is.

NK Kiteboard Freestyle

Het strand van Workum was het toneel van het Nederlands Kampioenschap Freestyle Kiteboarden. De Nederlandse Kiteboard top was naar Friesland gekomen om uit te maken wie de beste freestyle kiteboarder van Nederland is. Bij Freestyle doen deelnemers tricks die door de jury beoordeeld worden. De criteria zijn moeilijkheidsgraad en uitvoering.

XLC 3 Nations Cup

De XLC 3 Nations Cup is een serie van 8 uitdagende mountainbike wedstrijden door Nederland, België en Duitsland. De wedstrijden worden gezien als overbrugging tussen de Nationale wedstrijden en de internationale World Cups.

WD-40 Promotions

Gedurende het hele jaar zijn onze promotors actief om WD-40 onder de mensen te brengen. Dit gebeurt onder andere tijdens de Demo Dagen in België en de Nederlandse evenementen, zoals de Open Dag van Autowaard. Ook werd WD-40 tijdens de Batibouw in Brussel vertegenwoordigd door onze promotors.

NK Windsurf Slalom

In samenwerking met het Watersportverbond wordt al jarenlang het NK Windsurf Slalom georganiseerd. In 2019 bestond het NK uit twee stops: in Stavoren en Almere. Onder wisselende omstandigheden werd er gevaren voor de officiële titels. Ingmar Daldorf en Esther de Geus waren overall de beste over de beide wedstrijden en konden zich bekronen tot Nederlandse Kampioenen.

Powerslide 24KiKa

De 24Kika is een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust een bijzonder goed doel. De opbrengsten van 24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa!

Een compleet overzicht van partners, projecten en samenwerkingen is te vinden in ons archief