Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die Exventure heeft uitgevoerd.

UNOX Nieuwjaarsduik

Al sinds jaar en dag is Exventure betrokken bij de organisatie van de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Jaarlijks komen zo’n 10.000 enthousiastelingen naar Scheveningen om het jaar fris te beginnen.

MTB Beachraces

Onder de naam MTB Beachrace organiseren wij diverse strandraces. De locaties die aangedaan worden zijn bijna elk seizoen wel Noordwijk, Scheveningen en Renesse. Elk jaar/seizoen komt er ook weer een Nederlands Kampioen op dit onderdeel.

Daarnaast is er sinds 2022 ook een beachrun toegevoegd waar de hardlopers over het strand zullen rennen.

NK Surftour

De nationale surftour. Exventure is verantwoordelijk voor de NK Surftour. In samenwerking met de Holland Surfing Associaton wordt het Nederlands Kampioenschap Golfsurfen georganiseerd. De NK Surftour bestaat uit drie onderdelen die samen de NK Surftour vormen: 2 wedstrijden op locaties in Nederland en een finale in het Franse Vieux Boucau.

Cycling Zandvoort

Tijdens Cycling Zandvoort wordt er 24 uur lang gefietst op Circuit Zandvoort voor het goede doel. Eens per jaar worden alle pitboxen ingericht voor fietsers. Is de Tarzancorner ingericht als camping en wordt er op het circuit gekoerst in plaats van gescheurd! Het is een wedstrijd in estafettevorm waarbij er dus 24 uur lang iemand van je team op de baan is.

NK Kiteboard Freestyle

Het strand van Workum was het toneel van het Nederlands Kampioenschap Freestyle Kiteboarden. De Nederlandse Kiteboard top ging beslissen wie de beste freestyle kiteboarder van Nederland is. Bij Freestyle doen deelnemers tricks die door de jury beoordeeld worden. De criteria zijn moeilijkheidsgraad en uitvoering.

3 Nations Cup

De 3 Nations Cup is een serie van 8 uitdagende mountainbike wedstrijden door Nederland, België en Duitsland. De wedstrijden worden gezien als overbrugging tussen de Nationale wedstrijden en de internationale World Cups.

NK Windsurf

In samenwerking met het Watersportverbond wordt al jarenlang het NK Windsurf georganiseerd. In 2 verschillende disciplines. De slalom en foiling. Voor elke discipline is er gedurende het seizoen een andere stop.

24KiKa

24Kika is een uniek skate- en skeelerevenement voor mensen die in teamverband of individueel een bijzondere prestatie willen leveren, namelijk 24 uur lang Skeeleren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. Zeg maar gerust een bijzonder goed doel. De opbrengsten van 24KiKa worden namelijk geschonken aan Stichting KiKa!

Een compleet overzicht van partners, projecten en samenwerkingen is te vinden in ons archief