Exventure Sports & Events organiseert (sport)evenementen, ontwikkelt concepten en begeleidt sporters en teams. Wij hebben ons daarbij gespecialiseerd in fun- en extreme sports.

Wij initiëren eigen ideeën, maar werken ook in opdracht van adverteerders, overheden, sportbonden, media- en reclamebureau’s. Regelmatig wordt Exventure ingeschakeld voor consultancy werkzaamheden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het begeleiden van sponsortrajecten, advisering over het gebruik van sport als marketingtool en de vertaling naar een breed bereik via media.

 

Mission

Bruggen bouwen tussen sport en commercie, zodat alle betrokkenen daar beter van worden. Met dit in gedachten willen wij succesvolle projecten realiseren en bijdragen aan het succes van sporters en sponsoren.

 

Vision

Integer zijn aan de sport is essentieel. Een sponsor wil immers het ‘momentum’ van een sport in haar voordeel aanwenden. Dat er voldoende oog is voor de sponsorbelangen is natuurlijk een must. De ziel van de beleving mag daarbij echter niet door de commercie aangetast worden. Sportmarketing is daarbij een beter gekozen woord dan sponsoring. We spreken tenslotte over een marketingmiddel om doelstellingen te verwezenlijken. Sportmarketing is sympathieker dan communicatie via traditionele media. Een sportmarketingproject is beter in staat op associatieve wijze merkwaarden te onderstrepen of uit te bouwen. Waar traditionele media forceert haakt sportmarketing aan bij de natuurlijk beleving van een doelgroep.

 

Values

Exventure heeft zich gespecialiseerd in Fun- en Extremesports. Dit zijn sporten met veel impact die gevoelens oproepen van vrijheid, dicht bij de natuur, eigentijds avontuur, actie en dynamiek. Bovendien zijn het gevoelens die veel mensen enorm aanspreken. Deze sporten zijn daarom bij uitstek geschikt om emotionele benefits aan een merk, product of dienst toe te voegen. Het betrekken van media is een belangrijke factor in het succes van fun- en extremesports projecten. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan om zo een groot massamediaal bereik te realiseren.

Exventure is een samentrekking tussen de woorden Extreme Sports, Events & Adventure. Het logo is een gestyleerd kompas. Het kompas staat symbool voor avontuur, maar wijst ook de weg.