Zon, wind en veel actie tijdens MINI EK Kitesurf te Scheveningen.

Afgelopen weekeinde organiseerde Exventure een stop van de Europese Kitesurf Tour in Scheveningen. Zie hier het Persbericht:

 MINI Kitesurf Tour Europe Scheveningen

SCHEVENINGEN – De Duitse Mario Rodwald en Sabrinha Lutz pakken de winst op het EK Kitesurf Freestyle, tijdens de MINI Kitesurf Tour Europe deze week op Scheveningen. De als tweede geplaatste Nederlandse Annelous Lammerts eindigde vandaag op een derde plaats, waarmee ze kostbare punten verspilde voor het Europese klassement. Ook bij de mannen domineerde de Duitse Rodwald, die ook de eerste twee tourstops op zijn naam zette.

 

MINI Kitesurf Tour Europe Scheveningen

Met een volle dag flitsende Freestyle-actie werd de MINI Kitesurf Tour Europe op Scheveningen zondag afgesloten. Met een sterke, vlagerige wind lieten de beste kitesurfers van Europa zien wat ze waard zijn. Spectaculaire tricks en het zonnetje brachten veel toeschouwers naar het strand van Scheveningen. Ze zagen in de eerste rondes bijna alle Nederlandse deelnemers winnen, maar dit hield op tijdens de volgende heats. Kanshebber op de eerste plaats in de EK Freestyle ranglijst bij de vrouwen, Annelous Lammerts, had niet haar dag en was aan het einde van de dag blij met haar derde podiumplaats. ‘In deze moeilijke omstandigheden kan het beide kanten op. Vandaag werkte het allemaal niet in mijn voordeel, op een bepaald punt dacht ik zelfs mijn derde plaats te verspelen. Dat is gelukkig niet gebeurd.’ Ze kijkt vooruit naar de laatste tourstop in Barcelona, waar de MINI Kitesurf Tour Europe dit jaar afgesloten word. ‘Als ik daar win en Sabrinha Lutz lager dan een vijfde plaats eindigt, heb ik nog een kans.’ De Europees kampioene Freestyle van vorig jaar is teleurgesteld: ‘ik had hier natuurlijk graag willen winnen.’ Beste Nederlanders in de Freestyle-discipline waren Johnno Scholte en Sander Bos, met een gedeelde vijfde plek.

 

Met het afronden van het Freestyle EK komt een einde aan de toerstop op Scheveningen, waar al eerder deze week de Course Race discipline na zeven races werd afgerond. Nederlandse Katja Roose eindigde op een derde plaats, achter de Britse Stephanie Bridge en Poolse Aga Grzymska. Rolf van der Vlugt kwam bij de heren net naast het podium terecht op een vijfde plek.