Vermeltfoort wint de Buff MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder

Coen Vermeltfoort wint de Buff MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder. De strandrace over 135 km langs de Nederlandse kust was erg lang spannend. Nationaal kampioen strandracen Coen Vermeltfoort was in strijd verwikkeld, met de Europees kampioen strandracen Lars Boom en wielerrenner Ivar Slik. Doordat de wedstrijd in IJmuiden geneutraliseerd wordt hebben de renners met twee tijden te maken die samen de eindtijd bepalen. Samen met Ivar Slik had Vermeltfoort in het eerste gedeelte van de wedstrijd een gaatje geslagen op zijn concurrenten. In de finale was Vermeltfoort samen met Boom en Jules de Cock weggereden waarna Vermeltfoort het niet meer uit handen gaf. Ivar Slik werd Tweede en Lars Boom derde.

Bij de dames was het Riejanne Markus die er met de winst vandoor ging. Zij wist Tessa Neefjes en Ninna Kessler voor te blijven in deze langste strandrace van de wereld.

Naast de eerder genoemde toprenners hebben ook heel erg veel recreanten deze tocht gemaakt. Deze starten even na 08:00 in Hoek van Holland en hebben dan tot 16:00 de tijd om de finish in Den Helder te halen.

Door een stevig wind uit westelijke richting was het een zware editie, maar waren uiteindelijk alle renners ( die niet uitgevallen zijn door pech) voor 16:00 binnen. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 27e editie van dit unieke wielerevenement.