Tiende titel Littel!

 In Lelystad heeft Dennis Littel voor de tiende maal tijdens het Fruit to Go NK Windsurf Race de titel naar zich toe weten te trekken. Een unieke prestatie, nooit werd een windsurfer tienmaal achtereen Nederlands Kampioen. En dat terwijl het weekeinde niet zo voorspoedig voor Littel begon.

 Met twee eerdere weekeindes, op de Grevelingendam en bij Stavoren wist met name Teade de Jong het vuur aan Littel’s schenen te leggen. Toen in eerste instantie de wind licht was, wist De Jong, die met mindere wind beter presteert, de eerste wedstrijd van de weekendserie te winnen en daarmee het gat op Littel te verkleinen. Littel viel ook nog pijnlijk op zijn giek, waarmee hij zijn borstkas blesseerde.

dennislelystad

 

Helaas voor de De Jong en gelukkigerwijs voor Littel nam de wind in sterkte toe. Littel wist mede daardoor de resterende races op zijn naam te zetten en daarmee zijn tiende NK titel te behalen. De Jong toonde zich een sportieve, maar ambitieuze opponent. De Jong: ’Littel heeft verdiend gewonnen, maar hij heeft het niet kado gehad van mij’. Littel was, terecht, opgelucht en blij: De tiende NK Windsurf titel op rij was de zijne, een unieke prestatie. Peter Eliens werd derde. Hij wist in het laatste weekeinde Ingmar Daldorf nog te passeren in het klassement. Daldorf kon zijn draai niet vinden, en verspeelde zo een redelijk zekere bronzen medaille.

start lelystad

Bij de jeugd onder de zeventien was Coen Swijnenburg de winnaar. Swijnenburg wist bij Stavoren al verrassend derde te worden tussen de ‘grote mannen’. Eerste Master was Peter Eliens, zoals aangehaald ook derde in het reguliere NK klassement.

Het Fruit to Go NK Windsurf gaat verder op elf en twaalf oktober. Dan wordt gevaren op de Brouwersdam voor het NK Slalom en het NK Freestyle.