The Endless Summer Sports Festival to an end

Slalom windsurfen op helderblauw water, fietsen op paden van rots en koraal of proberen om de grootste, gemeenste roofvissen in de baai te vangen, terwijl een serie kites de hemel kleurt. Het Endless Summer Sports Festival op Curaçao laat maar al te graag zien welke schatten er op het eiland te vinden zijn voor de actiesporter met zin voor avontuur!

Van 1 tot 3 augustus zakten race- en freestylewindsurfers uit Aruba, Bonaire en Nederland af naar de St. Joris Baai, aan de noordkant van het Caribische eiland Curaçao om samen met de lokale windsurfers, mountainbikers, kiters en sportvissers het Endless Summer Sports Festival tot een onvergetelijk Antilliaans avontuur te maken.

endless1

Het altijd zonnige en winderige eiland bleek het perfecte decor te zijn voor een aantal mooie battles. Op alle drie de dagen van het evenement zagen we uiterst spannende races. Favoriet Taty Frans, voer in bijna elke heat voorop. De sympathieke Bonairiaan tuigde als één van de lichtere deelnemers, altijd glimlachend, het kleinste zeil van de vloot op maar liep desalniettemin vaak een halve rak voor op de rest van het wedstrijdveld. Achter Taty zagen we onze jonge Nederlandse windsurfer Jordy Vonk in een verbeten achtervolging van de Bonairiaan, terwijl in zijn wake dan weer de local Jean Patrick van der Wolde richting plaats drie schoot.

endless2

Op de tweede dag van het evenement kwam Steven Max uit Aruba aanvliegen. De langharige freestyler liet er geen gras over groeien en wist al snel het publiek met een strakke freestyleshow te verbazen. Erg lang had Steven het water niet voor zich alleen, want ook Taty en lokaal talent Victor maakten met plezier de freestyledemo compleet.

Terwijl zowel de windsurfers als de kitesurfers hun best deden om op het Caribische water een eerste plaats te veroveren, deden de mountainbikers hetzelfde op de zand- en steenpaden rondom de baai. De sportvissers haalden dan weer alles uit de kast om op een doorweekte zaterdagochtend de meest bizarre beesten uit het water te halen.

Na dertien heats op vlak water, verzamelde zich op zaterdagavond, in het vroeg gevallen avondduister van Curaçao, een menigte rond het podium voor een prijsuitreiking in typisch Caribische stijl! Zonder een groot verrassingseffect stapte Taty Frans het hoogste podium op, gevolgd door Jordy op twee en Jean Patrick op drie. In de jeugd- en sportklassen bleven alle eerste plaatsen op het eiland. Bekijk de volledige resultaten hier.

“Endless Summer Sports Festival supported by Papagayo.com”
endless3
Bron: DEINING-Media