Start NK Kiteboard 2014 op 10 en 11 mei

Op 10 en 11 mei zal het Fruit to Go NK Kiteboard Freestyle van start gaan. De windverwachting is bijzonder goed, naar verwachting zal de NK serie in Scheveningen van start gaan komende zaterdag. Over een wedstrijd van twee dagen zal iedere kiteboarder zijn meest spectaculaire tricks laten zien en zal elke heat  proberen de jury te overtuigen juist hem of haar door te laten gaan naar de volgende ronde.

 

Evenals afgelopen jaar zal het Fruit to Go NK Kiteboard uit een serie van drie evenementen bestaan. Deze worden afhankelijk van de wind gehouden in een windraam van zes weekeinden. De weekeinden zijn 10 en 11 mei, 24 en 25 mei, 28 en 29 juni, 20 en 21 september, 27 en 28 september en, het laatste weekeinde, 4 en 5 oktober. Naast Scheveningen zullen Workum en Vrouwenpolder worden bezocht.

 

In 2013 won ‘coming man’ Jerrie van de Kop het Nederlands Kampioenschap voor Sander Bos. Van de Kop had sowieso een succesvol jaar, hij won ook de Nederlandse voorronde van de Red Bull Megaloop Challenge. Bij de dames was het enigszins verrassend Lisa van Ginkel die knap de NK titel naar zich toe trok. Vera Klabbers werd tweede, Klabbers werd ook kampioene bij de jeugd, kreeg daardoor een wildcard voor het reguliere NK en wist dus ook daar met een tweede plaats op het erepodium te belanden. Europees Kampioene 2012 Annelous Lammerts werd derde op het NK in 2013.

 

Het Fruit to Go NK Kiteboard is de eerste officiele krachtmeting die dit jaar plaatsvindt. Het is in deze jonge sport dan ook elk jaar weer een verrassing wie er zich in de winter het sterkst doorontwikkeld heeft.