Sebastian Langeveld domineert SRAM mountainbike strandrace Noordwijk

In Noordwijk werd zondag 16 december de SRAM mountainbike strandrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk verreden. Aan de start stonden maar liefst 650 enthousiaste deelnemers. Onder hen ook enkele prominenten, zoals Bart Brentjens, Sebastian Langeveld en Ramses Bekkenk. De populariteit van het mountainbikestrandracen lijkt nog steeds te groeien en het is een wielerdiscipline op zichzelf aan het worden. In 2013 zal de SRAM beachrace Noordwijk op zondag 8 december gehouden worden.

Op de Oranjepromenade in Noordwijk, aan de noordzijde van de Koningin Wilhelminaboulevard stonden de deelnemers opgesteld om na het startschot van wethouder De Lange te vertrekken. De wethouder sprong daarna overigens ook zelf op de fiets om mee te rijden.

Op hun weg naar IJmuiden hadden de deelnemers een straffe wind in de rug. Al na 36 minuten waren zij daarom op het keerpunt in IJmuiden. Op de terugweg kregen de deelnemers wind tegen. Profwielrenner Sebastian Langeveld, vroeger van Rabobank en nu uitkomend voor GreenEDGE, trok het gas vol open, waarop de rest moest passen. Zelfs op de achtervolgende groep bestaande uit Bram Imming, Jeroen Boelen, Rob van der Niet en Nederlands Kampioen Mountainbike marathon Ramses Bekkenk bleef Langeveld uitlopen.

29603_4055504347601_38743760_n

Uiteindelijk wist Langeveld de wedstrijd met een indrukwekkende vijf minuten voorsprong op nummer twee Rob van der Niet te winnen. Bram Imming verschalkte op de meet nog Bekkenk en werd zo derde.

399238_4055496747411_263002537_n

Bij de dames was het Alieke Hoogenboom die met ruime voorsprong won. Hoogenboom won dit jaar ook al de strandrace Hoek van Holland – Den Helder en de strandrace van Scheveningen. Haar voorsprong op Kim Saenen (B) bedroeg vier minuten bij aankomst in Noordwijk. Derde vrouw werd Nienke van Haaster op weer 5 minuten van Kim Saenen.