Rooijakkers & Zonneveld nationaal kampioen MTB Beachrace

In Noordwijk is op 13 december het Mitsubishi Motors NK Mountainbike Beachrace verreden. Deelnemers startten in Noordwijk, om naar IJmuiden te rijden en vervolgens terug in Noordwijk te finishen. Een afstand van 52 kilometer.

ramses web

Door de harde wind de nacht voor het evenement en de zware regenval lag het strand er hard en glad bij. Op de wedstrijddag zelf was het windstil, waardoor het onmogelijk bleek voor kleinere groepen om weg te rijden. Het waren, zogezegd, niet de omstandigheden voor de mannen en vrouwen van de solo-aankomsten. Ontsnappingen werden snel geneutraliseerd, niemand kon uit de greep van het peleton ontsnappen en kenners weten dat een massasprint dreigt.

Echter niet in Noordwijk, want daar ligt voor het verlaten van het strand nog een venijnige strandafgang. En bij de heren bleek, net als afgelopen jaar in Noordwijk, ook nu weer Thijs Zonneveld deze afgang het beste te beheersen. Waar anderen vastliepen in het rulle zand, rook Zonneveld zijn kans, pakte het juiste spoor en gaf de anderen van de kopgroep het nakijken. Jasper Ockeloen, twee jaar terug nog Nederlands Kampioen, werd tweede en Roy Beukers derde.

_MG_3748

Bij de dames zaten ook alle favorieten in de kopgroep. Kort voor de finish kwam Nina Kessler op kop en leek ze het karwei af te maken. Maar ook hier was de strandafgang de scherprechter. Kessler maakte een stuurfoutje, Paulina Rooijakkers wist daarvan te profiteren en kon daarmee haar NK titel weer voor een jaar prolongeren. Kessler werd, teleurgesteld, tweede. De derde plaats was verrassend voor Esther Kortekaas.