Ramses Bekkenk wint Bilstein marathon.

Het Duitse Grossalmerode was dit weekend het decor van de Bilstein marathon over 127 kilometer. Ook deze wedstrijd vond weer onder modderige omstandigheden plaats. Omstandigheden waar Koga biker Ramses Bekkenk het beste mee wist om te gaan door onbedreigd naar de overwinning te rijden.

,,Ik kwam al vrij snel met een medevluchter voorop te zitten. In de finale was het beste er bij hem eigenlijk vanaf en hij vroeg me of ik hem mee wilde nemen naar de streep. Aangezien ik de beroerdste niet ben heb ik vanaf kilometer 100 al het kopwerk gedaan tot aan de finish.”, aldus Bekkenk. Ploeggenoot Stefan Vreugdenhil eindigde kort achter Bekkenk als 5e en Wim Botman kwam als 18e over de streep. In Amerongen eindigde Ad de Brabander knap als 2e achter Michel Agterberg in de RWP mountainbike cyclo over 100 kilometer.