NK Kiteboarden Freestyle

Van de Kop en Schouten Nederlands Kampioenen Kiteboarden Freestyle 2014

 

Met de huidige windvoorspellingen ziet de organisatie van het Fruit to Go NK Kiteboarden Freestyle geen mogelijkheid om een wedstrijd te kunnen organiseren in Scheveningen. Dit betekent dat het huidige klassement, opgemaakt tijdens de NK tourstop in Workum, de officiële uitslag van het NK Kiteboard Freestyle voor 2014 zal zijn.

 Door zijn overwinning in het Friese Workum wordt Jerrie van de Kop de Nederlands Kampioen Freestyle. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat Van de Kop met de NK Kiteboard Freestyle titel aan de haal. Johnno Scholte krijgt door het niet doorgaan van de laatste stop geen mogelijkheid op een revanche voor de titel. Scholte blijft daardoor op de tweede plaats staan. Dylan van der Meij maakt het podium compleet met een derde plaats.

IMG_9737 klein        Podium dames klein

Bij de dames wist titelverdediger Lisa van Ginkel haar titel niet te prolongeren en moet deze dit jaar afstaan aan Kelly Schouten. Kelly was in Workum de sterkste bij de dames en wordt daarmee de nieuwe Nederlands Kampioen bij de dames. Vera Klabbers mag zichzelf de vice Kampioene noemen door haar tweede plaats in Workum. Renske Herder is derde geworden.