Dacia NK Kiteboard Freestyle op 10 en 11 november

In het weekeinde van 10 en 11 november zal het Dacia NK Kiteboard gehouden worden. De locatie van het evenement is het strand van Scheveningen, tussen de haven en de Pier. Eerder moest het evenement al een aantal malen worden uitgesteld omdat de wind ongelukkigerwijs onvoldoende was.

“Het is mooi dat we met de winter in aantocht en voor de echte kou het evenement toch door kunnen laten gaan”, aldus de organisatie. Het wordt een officieus NK, omdat het weekeinde later is toegevoegd. Ook zullen een aantal kiteboarders zoals Youri Zoon en Kevin Langeree ontbreken vanwege internationale verplichtingen.

Bij de heren is Jerry van de Kop toch wel de kanshebber. Jerry was in 2011 en 2012 Europees jeugdkampioen en in 2010 was hij nog tweede op het NK. Bij de dames is Jalou Langeree niet aanwezig, zij is op reis naar het buitenland. Er wordt daarom gekeken naar Annelous Lammerts, die onlangs het Europees Kampioenschap won, een wedstrijdserie waarin overigens Kelly Schouten derde werd.

Het Dacia NK NK Kiteboard start zaterdag 10 november om 9.30 uur met de skippersmeeting. De eerst mogelijke start is om 10.00 uur.