Lormans wint mountainbike strandrace Scheveningen.

Op zondag 27 organiseerde Exventure in Scheveningen de Eat Natural Mountainbike Beachrace. De deelnemers startten in Scheveningen, reden naar Katwijk, dan retour en deze ronde nogmaals. Het evenement werd voor de eerste maal georganiseerd en is de opmaat naar het EK mountainbike beachrace in december in Scheveningen.

_MG_7416 klein 1. Sander Lormans 2. Bram Imming 3. Stefan Vreugdenhil

De race in Scheveningen was de laatste van het seizoen. Er waren daarom diverse renners gebrand de laatste prijs die er te verdelen was naar zich toe te trekken. Vrij snel na de start onstond een kopgroep van ongeveer acht mannen. Die zo ook keerpunt Katwijk voor de eerste maal bereikten. Bij Katwijk moest tweemaal een selectieve duinpvergang genomen worden. Richard Jansen wist daar een gaatje te slaan, maar reed alleen tegen de wind in. De groep daarachter, Jansens teamgenoten natuurlijk uitgesloten, wist zich te organiseren en wist hem terug op te slokken.

_MG_7110 klein Richard Jansen op het keerpunt in Katwijk

Bij keerpunt Scheveningen wisten Stefan Vreugdenhil en Sander Lormans weg te komen. Bram Imming wist zich daar even later nog bij te voegen. Voor Vreugdenhil een ongemakkelijke situatie, omdat Lormans en Imming teamgenoten zijn. Bij Katwijk wist Imming dan ook een gaatje te slaan. Lormans hield de benen stil en Vreugdenhil wist het gat te dichten. Hij nam echter Lormans mee en Vreugdenhil had met zijn laatste adem Imming nog niet bereikt of Lormans zette aan sloeg een gat. Vreugdenhil moest passen.

_MG_7228 klein Lormans solo over de Finish

Lormans wist zijn voorsprong te behouden en werd na een lange solo eerste. Op de meet leek Vreugdenhil Imming nog te kloppen, maar die hield professioneel de deur dicht en werd tweede voor Vreugdenhil op drie.