KMC-Mitsubishi- Koga MTB Team bereidt zich voor op Titan Desert.

SCHOORL De Noord-Hollandse MTB’ers Ramses Bekkenk en Bram Rood doen van 27 april tot 2 mei mee aan de loodzware Titan Desert Race. Een wedstrijd over ruim 600 kilometer dwars door de woestijn van Marokko. ”Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar het gaat wel zwaar worden”, aldus Nederlands kampioen marathon Bram Rood.

Link naar het tv verslag van RTV NH.

Bijna 600 mountainbikers rijden zes dagen lang om de eindoverwinning in de Titan Desert Race. Een enorme beproeving voor materiaal en het menselijk lichaam. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook om het vele zand, de scherpe rotsen en de verblijfplaatsen na een etappe. ”Tijdens de derde etappe moeten we alles zelf meenemen. Slaapzak, matje, douchegel. We slapen dan namelijk in de woestijn in een bivak. Ik hou wel van kamperen dus dat komt wel goed. Het is een avontuur en dat vinden wij wel leuk”, aldus Rood.

Ramses Bekkenk heeft de afgelopen weken met name het materiaal getest voor de wedstrijd. ”We nemen als het goed is drie tasjes mee op de fiets. Voor binnenbandjes, slaapmatje etc. Alles moet zo licht mogelijk zijn en we kijken nu wat we het beste kunnen doen. Ook de keuze voor bepaalde banden nemen we nog door de komende dagen”,aldus Bekkenk die alles minutieus wil voorbereiden.

De Noord-Hollanders gaan niet alleen heen voor het avontuur. Het eindklassement is daadwerkelijk een doel. ”Je bent sportman dus wil je winnen. Wat betreft het zand hebben we genoeg kunnen oefenen op het strand. Daar hebben we absoluut wel de nodige ervaring mee. We gaan het zien, want verder weet ik echt niet wat ik kan verwachten”, zegt Rood lachend.

Komende zaterdag vertrekken Bekkenk en Rood samen met teamgenoot Stefan Vreugdenhil de woestijn in. De wedstrijd is volgende week te volgen in NH Sport bij RTV NH.