Jeugdige Vonk verschalkt routinier Bouman bij NK Windsurf Slalom.

In Zeeland werd afgelopen weekeinde gevaren voor het Fruit to Go NK Windsurfen op de Grevelingendam bij Bruinisse. Op zaterdag was de wind onvoldoende, maar op zondag was er een constante sterke wind waarbij de discipline Slalom kon worden gevaren.

 Zeeland Daagt Je Uit

Onder de deelnemers ook oud-olympisch windsurfer en wereldkampioen Casper Bouman en regerend Nederlands Kampioen Slalom Adriaan van Rijsselberghe. De wind stond de gehele zondag constant waardoor maar liefst drie volledige eliminaties gevaren konden worden.

De eerste eliminatieronde was voor de jeugdige Jordy Vonk. Vonk wordt jaar na jaar sterker en vaart intussen in het professionele World Cup Circuit. Hij wist Adriaan van Rijsselberghe, die tweede werd, voor te blijven. In de tweede eliminatie kwam het talent en de ervaring van Casper Bouman boven. Hij wist deze serie op zijn naam te zetten. En ook in deze eliminatie werd Van Rijsselberghe tweede, Vonk werd vierde. In de laatste serie herpakte Vonk zich, of was het de jeugdige fitheid die de doorslag gaf? In ieder geval, Vonk werd eerste en Van Rijsselberghe, heel consistent, weer tweede.

Overall werd Jordy Vonk zo eerste voor Casper Bouman en Adriaan van Rijsselberghe die tweede en derde werden. Een goede ontwikkeling was ook de deelname van een aantal dames, want lange tijd deden er geen dames mee. Esther de Geus werd eerste gevolgd door Andrea Vanhoorne op twee en Maaike Huverman op drie. Coen Swijnenburg werd eerste in de categorie onder 20 jaar, Jacob Kooij onder 17 en Max Baaijen onder de 15 jaar.

_MG_0527