Heroische weersomstandigheden tijdens 24 uursrace Bovag Cycling Zandvoort.

Op 25 en 25 mei vond op Circuit Park Zandvoort voor de eerste maal het evenement ‘Bovag Cycling Zandvoort’  plaats. Er konden fietsen en E-bikes van diverse fabrikanten getest worden. Voor de kinderen was er een Rabobank ‘dikke banden race’ op het circuit, er was een KNWU BMX proefparcours en een heuse zeepkistenrace. Red Bull bracht haar atleet Viki Gomez vanuit Spanje in voor een BMX Flatground demo. Volwassen konden zich ook uitleven, er werd namelijk op het circuit een 24 uurswedstrijd georganiseerd.

 weersomstandigheden

De weersomstandigheden waren de maand mei onwaardig. Harde wind, lage temperaturen en regen hielden een massale publieke belangstelling tegen. Toch waren de aanwezige fabrikanten enthousiast over het concept en de hen ter beschikking staande ruimte.

De deelnemers aan de 24 uursrace hebben een ware slijtageslag ondergaan. Uiteraard zoeken deze deelnemers een uitdaging, maar de regen en de harde wind maakte met name de nachtelijke uren tot een periode waarin ook mentaal het uiterste gevergd werd. Deelnemers startten in een aantal categorieen: E-Bikes, teams van 8 personen, teams van 4 personen en solisten, die alleen in 24 uur zoveel mogelijk afstand wilden afleggen.

In de wisselzone kon men naar eigen teamstrategie wisselen, door het doorgeven van een bidon met daarin een chip. In de pitsboxen konden de teams de verrichtingen van hun man of vrouw in de baan volgen, niet allen qua tijden op, maar ook middels de talrijke langs het circuit aanwezige camera’s. Er waren teams die voor een serieuze klassering gingen en er waren teams die met vrienden voor de gezelligheid meededen. Ondanks het slechte weer in de nacht bleef de moraal bij alle deelnemers goed.

Uiteindelijk werd het zondag droger en finishten de deelnemers sfeervol op het Zandvoortse asfalt. Cycling Zandvoort kan ondanks het slechte weer dan ook terugkijken op een geslaagde eerste editie.

Resultaten:

Supersport (Solisten)

1 18 Velocity –136 laps

2 20 Gerco voor Andy — 119 laps

3 19 J74XXX — 97 laps

Sport (4 personen)

1 7 Team 24 — 197 laps

2 35 Rad am Ring meets Drinkuth-Multipower — 190 laps

3 27 2wielercentrumEde 1 — 188 laps

Toer

1 39 Van der Slik Sportsupport.nl — 181 laps

2 38 Fietskoerier Deventer — 178 laps

3 4 Ribhouse Texas – I.A.A. Cycling — 176 laps
publicatiedatum: 26 mei 2013