Herfstweer maakt waar spektakel van NK Kiteboard Freestyle.

Sander Bos en Pippa van Iersel mogen zich de nieuwe Nederlandse Kampioenen Kitesurfen Freestyle van 2016 noemen. Na een periode van hoge temperaturen en weinig wind was het op de tweede dag van oktober meteen raak voor de kitesurfers. Met zeer onstuimig weer werd er voor de kust van Scheveningen door een groot aantal waaghalsen gestreden voor de nationale Kitesurf titels. Zon en regen wisselde elkaar af, met constant heel veel wind, zodat de kitesurfers alle weersomstandigheden moesten trotseren. Vele spectaculaire hoge sprongen werden afgewisseld met technische hele moeilijke manoeuvres. Het niveau lag zowel bij de heren als bij de dames bijzonder hoog.

actiefoto-nk2016-sanderbos-klein

Uiteindelijk wisten Bos en van Iersel het beste om te gaan met de moeilijke omstandigheden. Bij de heren werd Dylan van der Meij tweede en de routinier Tijn van Esch derde.
Titel verdedigster Annelous Lammerts moest het damestoernooi vroegtijdig verlaten wegens een harde val en kon haar titel dus niet succesvol verdedigen. Pippa van Iersel greep haar kans en wist Vera Klabbers en Kelly Schouten in de finale te verslaan.

Hart van Nederland was erbij om het spektakel vast te leggen. bekijk hier het verslag (vanaf minuut 18:10)

<iframe width=”500″ height=”283″ src=”http://embed.kijk.nl/?width=500&amp;height=283&amp;video=KZWDXy9tqnw” frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen” scrolling=”no” class=”sbsEmbed”></iframe>