Goed weekend voor mountainbiketeam KMC-Koga

Karen Brouwer negende bij NK veldrijden in Gasselte

In het Drentse Gasselte vonden dit weekend de nationale kampioenschappen veldrijden plaats. Op de locatie ‘t Nije Hemelriek was een gevarieerde ronde uitgezet waar geklommen, gedaald, gelopen en snelheid gemaakt moest worden.

Zoals verwacht beheerste Marianne Vos bovenstaande facetten het best maar daarachter werd gestreden voor de overige ereplaatsen. ,,Ik had vandaag een goede start en de ronde lag mij ook goed. Alleen met de trap waar we omhoog moesten lopen was niet echt mijn ding en verstoorde mijn ritme behoorlijk.  Al met al toch heel tevreden met deze uitslag.”, aldus Brouwer.

Bram Rood tweede in Egmond

Zware omstandigheden vandaag in Egmond en daarmee was iedereen min of meer op zichzelf aangewezen. Waar in sommige strandraces de beschutting van het peloton gezocht kan worden was daar in Egmond geen sprake van. 

“Het ging meteen vanaf de start al lekker snel voor de wind. Ik zat goed van voren en we waren even met twee man los. Dat duurde niet lang want ik had meteen wel door dat Langeveld erg sterk reed en die sloot ook weer vooraan aan. Na het keerpunt was hij voor mij op een gegeven moment niet meer te houden. De terechte winnaar.”, aldus Rood.

Ploeggenoot Ramses Bekkenk uit de KMC-Koga formatie had moeite met de start. “Het ging meteen te snel voor mij en ik reed daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. Meer dan de negende plaats zat er voor mij dan ook niet meer in.”, aldus Bekkenk.

foto: Simone Urich