Fruit to Go Funsporttour start 12 en 13 april op Grevelingendam met NK Windsurf.

Op 12 en 13 april start de serie wedstrijden tellend voor het Fruit to Go NK Windsurf 2014. De locatie is de Grevelingendam nabij Bruinisse. Het weer is al een goede periode stralend, waardoor het water voor deze tijd van het jaar goed op temperatuur is. Er wordt gevaren in twee NK Windsurf disciplines, namelijk Freestyle en Race.

BannerFtgFunsporttour2014 

De Race heeft de meeste gelijkenis met het Olympisch windsurfen: Er wordt met boeien een baan uitgelegd in de vorm van een driehoek. De deelnemers moeten deze baan afleggen. Door de vorm van de baan zit er een zogenaamd kruisrak in, men moet al opkruisend tegen de wind in varen. Het kruisrak brengt altijd een tactisch element in de wedstrijd.

De Freestyle draait om het maken van spectaculaire trucs, die door een jury beoordeelt worden. De jury kijkt naar moeilijkheidsgraad en uitvoering door de deelnemers. Deze deelnemers starten met meerdere mensen in heats, waarbij telkens de besten doorgaan naar de volgende ronde.

In de Fruit to Go Funsporttour zit ook de windsurfdiscipline Slalom net als het NK Kiteboard Freestyle en het NK Kiteboard voor Jeugd. Deze disciplines zullen komend seizoen, dat eindigt in oktober, op andere locaties in Nederland gevaren gaan worden. In totaal zullen er acht evenementen zijn, in een tour die door het hel land gaat. Naast de Grevelingendam zal de tour te gast zijn in Scheveningen, twee maal, Stavoren, Workum, Brouwersdam, Lelystad en Vrouwenpolder.

Fruit to Go is een gezonde fruitsnack in een handige knijpverpakking. Met het NK Windsurf en het NK Kiteboard, gezamenlijk onder de noemer ‘Funsporttour’, wil Fruit to Go haar product bekender maken bij dynamische mensen met een sportieve en bewuste lifestyle.