Finale van de SSangYong MTB Benelux Cup

In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september zijn de laatste wedstrijden van de MTB SsangYong Benelux Cup 2017 in Sittard verreden. In een aantal categorieën stonden de eindwinnaars al vast, maar desondanks waren er nog spannende wedstrijden.

Zaterdag

In de laatste wedstrijd bij de Masters 30+ klopte Gody Jacobs Christian de Graaff net voor de finish. Patrick Vermeire won uiteindelijk het klassement, gevolgd door Jef Bertels en Gody Jacobs. Christian de Graaff en Bart Boeckmans maakte de top vijf compleet.

Bij de Masters 50+ won Ronny Geerts zowel de laatste wedstrijd als het klassement. Tweede in het klassement werd Claude Derveaux, derde Jack Piels, vierde Marcel van der Pols en vijfde Jos Bogaerts.Gerrit Delfosse won de wedstrijd bij de Masters 40+. Kurt Tempst won het klassement, gevolgd door Gerrit Delfosse, Vincent Bulbo, Mark Donne en Ronny de Vries.

Het eindklassement bij de Amateur/Sportklasse was voor Arne Tureluren. Niels Vanpol en Maarten Visker zijn respectievelijk tweede en derde geworden. Wim Mertens en Robin Vervloessem maken de top vijf compleet.

Zondag

Bij de Elite-mannen won Milan Vader voor Bart De Vocht en Hans Becking de laatste wedstrijd in Sittard. Erik Groen won het overall klassement. Bart de Vocht (2e), Sander Elen (3e), Kenneth Coomans (4e) en Frank Beemer (5e) maken het podium compleet.

De Nederlandse Denise Betsema heeft bij de Elite-vrouwen het klassement gewonnen. In Sittard was de Schotse Ilsa Short nog te sterk, maar dat veranderde niks meer aan de nummer één positie. Kiki van Asselt, Maaike de Heij, Didi de Vries en Kim Bodemann werden respectievelijk twee t/m vijf.

Hannah van Boven behaalde bij de Junior-vrouwen een dubbelslag; dagwinst en het klassement. Van Boven werd in het klassement gevolgd door Rune Debremaeker, Sandy van der Pols, Britt Segers en Zoë Mulder.

Bij de Nieuwelingen-meisjes was Puck Pieterse de sterkste in Sittard én in het klassement. Dieke van Wilgen werd in de laatste wedstrijd tweede en eindigden daarmee op een derde plek. Daphne de Vries werd door haar laatste derde plek vierde in het klassement. Larissa Hartog bleef tweede en Jacobien Viveen werd uiteindelijk vijfde.

Ook bij de Junioren was er een dubbelslag. Rob Gambon pakte beide titels. Marten Haitjema, Kyro Geurts, Jesse Bikker en Owen Valcke konden Rob Gambon niet meer bijhalen.

Bij de Nieuwelingen werden Lukas Malezsewki, Niek Hoornsman en Perry Wit de nummers een, twee en drie in Sittard. Eerstgenoemde pakte daarmee ook de eindoverwinning in het klassement. Milan Ziemerink, Niek Hoornsman, Perry Wit en Robin Ferket maken het podium compleet.