Eerste weekeinde NK Kiteboard 2013 succesvol door erg veel wind.

JerrieVanDeKopNkKite2013

Op zaterdag 14 en zondag 15 september heeft het NK Kiteboard Freestyle het strand van Scheveningen bezocht. Deze tourstop was de eerste van de drie geplande. Naast Scheveningen staan ook Workum en Vrouwenpolder op de kalender. Waar voorgaande jaren het NK in één weekeinde beslist werd, is er dit jaar een nieuw format met een klassement over drie weekeinden.

Het weekeinde kende erg veel wind en was daardoor erg succesvol. Bij een in vlagen goede windkracht zeven lieten de dames en heren zien waarom de Nederlanders ook internationaal zo goed presteren.

Bij de dames won Annelous Lammerts het eerste weekeinde. Annelous is regerend Europees Kampioene en daarmee lag de favorietenrol ook wel bij haar. Lisa van Ginkel werd tweede. Van Ginkel maakt ieder jaar solide vorderingen en komt zo steeds meer naar de top. De derde plaats was voor de jonge Franka Tempelaar, die op haar thuiswater in Scheveningen met deze goede klassering positief verraste.

Bij de heren wist Jerrie van de Kop de twee eliminatierondes te winnen. Van de Kop, derde momenteel in de Europese ranking, wist in de eerste finale Dylan van der Meij te verslaan en in de tweede Sander Bos. Bos werd tweede en Van de Meij derde dit weekeinde.

Van 26 tot en met 29 september is de Nationale Kiteboardtop weer in actie te zien in Scheveningen. Op deze data komt de Kitesurf Tour Europe naar Scheveningen. Tijdens dit evenement met automerk MINI als hoofdsponsor wordt niet alleen Kiteboard Freestyle, maar ook Kiteboard Race gevaren.