Dumouline en Kessler winnen Koga MTB Beachrace Zeeland

In Renesse organiseerde Exventure op 17 januari de KOGA mountainbike beachrace. Dit evenement, meetellend in de Eneco HollandseWind strandracecompetitie was tevens het Open Zeeuws Kampioenschap. De grootste verrassing kwam eigenlijk al voor de start: Bij de deelnemers voegden zich profwielrenners Ramon Sinkeldam en Tom Dumoulin.

Bij de heren wist direct na de start al een groep weg te rijden en ook weg te blijven. In deze groep zaten de meeste favorieten, zoals regerend Nederlands Kampioen Thijs Zonneveld, leider in het klassement Ramses Bekkenk en voormalig kampioen Jasper Ockeloen. Op de technische stukken met los zand wisten de strandracespecialisten wel wat weg te rijden, maar Dumoulin liet zien niet voor niets een van de beste tijdrijders ter wereld te zijn. Ondanks een enkele buiteling, Dumoulin gaf aan nog nooit op het strand gereden te hebben, trok hij in het zicht van de finish zo hard door dat hij de rest uit het wiel reed en won. Teamgenoot Sinkeldam werd tweede en Jasper Ockeloen derde.

dumoulin

Bij de dames knepen Nina Kessler, Paulina Rooijakkers en Alieke Hoogenboom er bij de start tussenuit. Leidster van het strandraceklassement Esther van Veen miste deze vroege slag, net als nummer drie in het klassement Esther Kortekaas. De dames aan kop wisten dat niet slim zou zijn de rest terug te laten komen en werkten goed samen. Op een technische passage zette Nina Kessler aan, Hoogenboom en Rooijakkers moesten passen. Even nog leek Rooijakkers terug te kunnen komen, maar een tweede plaats was het maximaal haalbare. Hoogenboom werd derde.

KogaMTBbeachraceNinaKessler