Dennis Littel Domineert tijdens NK Windsurf

Dit weekeinde werden er races gevaren voor het Nederlands Kampioenschap windsurfen in de discipline Course Race. Deze stop van het NK windsurfen werd georganiseerd op het Lauwersmeer,  bij het Friese Oostmahorn.

Op de zaterdag kon er slechts een race gevaren worden. Deze werd gewonnen Door Dennis Littel. Op de zondag was er veel wind en een stralende zon die de omstandigheden erg goed maakte op het lauwersmeer. Littel had in de eerste race materiaal pech en kon daardoor niet finishen. Het was Dirk Doppenberg die de eerste race won. Maar echt spannend voor het weekeind klassement was het niet lang, want  de volgende 3 races werden allemaal door de oppermachtige Littel gewonnen. Bij de laatste race was het de Ingmar Daldorf, in zijn element met de zware omstandigheden, die de laatste race wist te winnen.

Voor de podium plaatsen 2 en 3 werd hard gestreden tussen de jongelingen Jordy Vonk en Ingmar Daldorf Uiteindelijk was het Daldorf die in het eindklassement op de 2e plek belanden en Vonk op de 3e plaats.

De eindoverwinning bij de jeugd ging naar Coen Swijnenburg. Bij zowel Littel als Swijnenburg lijkt de Nationale titel niet meer te kunnen ontglippen. De Finale wordt gevaren op 12 en 13 oktober bij de brouwersdam in Zeeland.