Casper Bouman wint NK Windsurf tourstop Almere.

Op 18 en 19 mei werd in Almere de tweede tourstop van het NK Windsurf gevaren. Vanaf het Almeerderzand startten de deelnemers voor de wedstrijden op het IJmeer en het Markermeer. Met regerend Nederlands Kampioen Dennis Littel aan de leiding in het klassement wisten de andere deelnemers wat hen te doen stond om Littel niet verder weg te laten lopen.

casper bouman

Bouman in actie in Almere (Foto: Jan de Jonge)

De eerste wedstrijddag liet de wind het afweten. De wedstrijdleiding stak meermalen de windmeter in de lucht, maar deze gaf telkens onvoldoende windsterkte om ook maar een race te starten. De zondag begon zoals de zaterdag geëindigd was, namelijk met weinig wind. Gelukkig was al op de weerkaart  te zien dat er rond het middaguur er een periode met voldoende wind zou zijn.

De voorspelde wind kwam ook uiteindelijk zodat de deelnemers zich konden uitleven. In een viertal mooie races, waarin het kiezen van de juiste richting in verband met windshifts een tactisch element toevoegde, bleek Casper Bouman de sterkste. Bouman was al eens wereldkampioen en was Nederlands windsurfer op de Olympische Spelen in 2008 in Peking. Hij wist zijn ervaring volledig uit te nutten en bleef Dennis Littel, die tweede werd voor. Met de Teade de Jong op een derde plaats was het podium compleet. De Jong is bezig met een sterk seizoen, op de Grevelingendam waar de eerste tourstop plaatsvond werd hij al tweede.

De volgende tourstop van het NK Windsurf vindt plaats in Lelystad op 22 en 23 juni. Nabij Bataviastad zullen de deelnemers daar hun wedstrijden varen op het IJsselmeer.