Bram Rood eerste en Karen Brouwer tweede in Willingen.

Het bikefestival in Willingen is intussen een begrip in de bike scène. Met in totaal duizenden deelnemers in de marathon, enduro en downhill disciplines is een weekend bikeplezier gega…randeerd. Het Koga team had naast deelname aan de marathon dit keer Mark Groen op zondag aan de start bij de Enduro.
Op zaterdag klonk om half acht het startschot voor Bram Rood, Ramses Bekkenk, Bart Barkhuis en Karen Brouwer. Rood en Bekkenk maakten al snel deel uit van de kopgroep met de latere winnaar Tim Böhme, Hannes Genze en Bas Peeters. Waar Rood door rugproblemen besloot voor de zege op de 96 kilometer lange middenafstand te gaan draaide Bekkenk de laatste ronde in om de 125 kilometer vol te maken en op de lange afstand een podiumplek te pakken. Door een kleine inzinking verloor hij echter terrein en eindige net naast het podium als vierde.

podium brouwer

Bij de dames wist Karen Brouwer zich ook lang in de drievrouwskopgroep te handhaven. Op een lange klim moest ze echter Kim Saenen laten gaan. Samen met Katrin Schwing, de winnares op de lange afstand, reed ze verder om uiteindelijk na 96 kilometer als tweede te eindigen. Regina Marunde maakte het podium compleet.
Met een 44e plaats kwam Mark Groen op zondag met een voldaan gevoel over de finish bij de Enduro. ,,Dit was mijn eerste Enduro dit jaar en ik moet zeggen het smaakt naar meer. De combinatie van verplaatsingen die fietsend gedaan moeten worden met daartussen de proeven op tijd maakt dit tot een uitdagende discipline.”, aldus Groen.