Van Rijsselberghe en Littel Nederlands kampioenen Mazda NK Windsurf 2012

Op 13 en 14 oktober werd het finaleweekeinde van het Mazda NK Windsurf gehouden. De nationale windsurftop was te gast op het Lauwersmeer dat tussen Friesland en Groningen ligt. In het hoge noorden stond niet alleen veel wind, ook was het een nat en koud weekeinde. Het werd voor de deelnemers daarom een zware fysieke beproeving.

Op zaterdag werd er gevaren in de discipline Formula Windsurfing of ook wel Race genoemd. De twee wedstrijden waren beiden prooi voor voormalig Olympisch windsurfer Casper Bouman. Hij wist ze op overtuigende wijze te winnen. Bouman won het weekeinde maar wist daarmee niet op het NK podium te klimmen, hij miste daarvoor afgelopen seizoen te veel wedstrijden. Meervoudig Nederlands Kampioen Dennis Littel wist ook dit jaar weer de titel aan zijn erelijst toe te voegen, een derde plaats dit weekeinde was daarvoor genoeg. Adri Keet werd tweede en Teade de Jong derde.

Op zondag was de wind sterker en werd Slalom gevaren. Adriaan van Rijsselberghe, de ouder broer van Olympisch surfer Dorian, ging al aan de leiding het weekeinde in. Door ook het weekeinde te winnen, vergrootte hij zin voorsprong in het klassement verder en mag zich daarom Nederlands Kampioen Windsurf Slalom 2012 noemen. De jeugdige Jordy Vonk werd tweede en routinier Pieter Eliens derde in de stand om het NK Windsurf Slalom 2012.