Zonneveld wint Mitsubishi Motors MTB Beachrace Noordwijk.

In een koude winterzon is op 14 december de Mitsubishi Motors Mountainbike beachrace verreden. Deelnemers startten in Noordwijk om naar IJmuiden te rijden. Daar keerden zij en reden terug naar Noordwijk, een afstand van 52 kilometer. Er stond een straffe zuidwesten wind en ondanks de winterzon was het guur en koud. Omdat het evenement deel uitmaakt van de KNWU strandracecompetitie stonden zowel bij de dames als de heren alle favorieten aan de start.

site 1
De dames begonnen een kwartier eerder als de mannen aan hun wedstrijd. Voor de wind naar Noordwijk bleven zij goed gegroepeerd samen rijden. Na het keerpunt wist een groepje dames zich echter los te rijden.

Bij de heren werd hard gestart en wist een groep met onder andere Ronan van Zandbeek weg te rijden, maar een hergroepering was onvermijdelijk. Nabij Zandvoort was er een valpartij waardoor de kopgroep weer brak. Bij het keerpunt in IJmuiden wisten een aantal renners waaronder Stefan Vreugdenhil en Thijs Zonneveld weer aan  te haken.
_MG_5555
Later sloot nog weer een groep aan en daarna werden de eerste dames achterhaald. Rijdend in de kopgroep van de heren konden deze dames terugkomen bij de ontsnapte kopgroep van de dames. De finish dreigde op een massapurt uit te draaien. Echter wielerjournalist Thijs Zonneveld had zijn huiswerk goed gedaan en de aankomst verkend. Hij koos een andere lijn van het strand richting de finish op de boulevard van Noordwijk. Van Zandbeek kon hem tandenknarsend volgen, waar Vreugdenhil een voet aan de grond moest zetten.

Zonneveld wist een gaatje te slaan dat was voldoende voor de winst. Ronan van Zandbeek wist op de finish Stefan Vreugdenhil nog van zich af te houden en werd tweede. De derde plaats was dus voor Vreugdenhil.
Podium heren
Bij de dames was het finishverhaal identiek. Nina Kessler had daags voor het evenement ook de aankomst goed bestudeerd en wist ook daar haar winst zeker te stellen. Paulina Rooijakkers werd tweede en Rozanne Slik derde.

Naast tal van toppers beleefden ook vele recreatieve deelnemers een mooie dag op het koude, maar mooie winterstrand. In het KNWU Lotto strandraceklassement nam Thijs Zonneveld met zijn winst in Noordwijk de klassementstrui over van Maarten Himpens. Bij de dames blijft Paulina Rooijakkers aan de leiding in het klassement.


Het eerstkomende evenement in de KNWU Lotto strandracecompetitie is de KOGA Beachrace. Deze wedstrijd wordt 25 januari 2015 in Renesse verreden.