KOGA mountainbiketeam: Brouwer wint in Holten, Rood vierde. Bekkenk tweede in Saarschliefen (D)

Op het mooie parkoers dat deels over de motorcross baan in Holten loopt gingen afgelopen weekend de mountainbikers van start voor de Goossens MTB Trophy.
,,De marathon van La Reid op Pinkstermaandag was een aardige aanslag geweest op mijn reserves. Ik voelde me gelukkig goed genoeg om aan de wedstrijd in Holten deel te nemen. Daar aangekomen bleek het parcours er ontzettend zwaar bij te liggen. In de eerste twee rondes reed ik op tweede plaats met circa 20 sec achterstand. Gelukkig kwam ik beter in mijn ritme en kon in de derde ronde aansluiten bij de koploopster Manon van Hees. Vlak voor het ingaan van de vierde en laatste ronde heb ik een aanval geplaatst en mijn voorsprong nog weten uit te bouwen tot een kleine minuut. Zo wist ik uiteindelijk als winnares de finish te passeren.”, aldus Karen Brouwer.

Ploeggenoot Bram Rood reed ook een sterke wedstrijd en eindigde bij de Elite renners net naast het podium achter winnaar Frank Beemer.

koga holten

In het Duitse Orscholz is Ramses Bekkenk dit weekend als tweede geëindigd achter de Deen Sören Nissen. „Nissen reed al snel bij me weg en ik kwam dus meteen alleen op de tweede plaats te rijden. Ik wist toen dat het een lange koude en natte dag zou gaan worden. Omdat ik niet dichterbij Nissen kwam heb ik maar een beetje op reserve gereden en zo na 98 kilometer met mijn tweede plaats ook nog de open NK titel gepakt.”, aldus Bekkenk na de finish.