24 uursrace op Circuit Park Zandvoort tijdens Cycling Zandvoort

In het weekeinde van 25 en 26 mei zal op Circuit Park Zandvoort een 24 uurswedstrijd gehouden worden. Niet met racewagens, zoals de meeste mensen zullen denken, maar op de fiets. Deelnemers aan dit evenement worden uitgedaagd om in een etmaal zoveel mogelijk meters af te leggen. De bedoeling is dat teamgenoten elkaar afwisselen. Het evenement is voor zowel geoefende fietsers als voor teams met een meer recreatieve insteek. Het is een enorme beleving als team 24 uur aan een gezamenlijke prestatie te werken.

396067_592466670768537_2013393520_n

Circuit Park Zandvoort heeft natuurlijk haar wortels in de autosport, maar wordt ook meer en meer gewaardeerd door hardlopers en wielrenners. De ligging van het circuit pal aan zee en in de duinen maakt het tot een fantastische evenementenlocatie. In de ‘Meimaand fietsmaand’ vindt dan ook het evenement ‘Cycling Zandvoort’ plaats. Op 25 en 26 mei zijn er toertochten voor het gezin, ATB-clinics, , Dikke Banden Race voor de jeugd en entertainment met demo’s en muziek. Ook bestaat de mogelijkheid E-bikes en mountainbikes te testen, is er een Zeepkistenrace en is er zowel op zaterdag als zondag een Spinning Marathon. De opbrengst die Cycling Zandvoort maakt komt ten goede aan Stichting SAM. Deze stichting maakt Dolfijntherapie voor kinderen met het syndroom van Down en autistische stoornissen of aanverwante syndromen mogelijk.

Fietsliefhebbers in de meest brede zin van het woord bezoeken op 25 en 26 mei ‘Cycling Zandvoort’ , of doen zelfs mee aan de 24 uur van Zandvoort. Deelname aan de 24 uursrace bedraagt € 24,- p.p., en voor deelnemende teams is ruimte op het paddock om tijdens het weekeinde hun ‘bivak’ op te slaan. Opgeven kan via de website van het evenement: www.cyclingzandvoort.nl . Deze is momenteel nog ‘under construction’ , maar inschrijven zal vanaf 1 februari mogelijk zijn.