Powerslide 24kika levert ruim €86.000 op.

In het eerste weekeinde van september vond de 13e editie van het grootste en gezelligste skate-evenement van Nederland plaats: de Powerslide24Kika op de baan van Flevonice te Biddinghuizen. Inmiddels zijn alle sponsorgelden gestort en kan er bijna € 86.000,- overgemaakt worden aan Stichting KiKa.

24kika-beer

Vol goede moed stond iedereen stipt om 15 uur aan de start. Het startschot werd gelost door een bekende naam in de skeelerwereld: Janita Crediet. In tegenstelling tot vorig jaar waarbij het 24 uur regende, waren de weergoden dit keer beter gestemd. Met af en toe een buitje, maar ook veel zonneschijn zat de sfeer er goed in! Volwassen teams, duoteams, soloteams en kidsteams streden om een podiumplaats. Er werd gereden volgens een estafettesysteem, waarbij er 24 uur 1 rijder per team op de baan moet zijn. Ook het jeugdjournaal was aanwezig voor opnames, met name omdat het zeer bijzonder is dat er aan deze 24-uurs-race 10 kidsteams meededen ‘kinderen skaten voor kinderen’; een mooi gebaar!

Moeilijke nachtelijke uurtjes.

De ‘snelle rijders ronde’ leverde weer flink wat persoonlijke records op met o.a. skeelerkampioenen als Elma de Vries en haar medetoppers in team ‘KeepMoving’. In het ‘foute uur’ van 23.00 tot 00.00 uur, waarbij deelnemers verkleed de baan op gaan, zweepte huisspeaker Henk Jan Kerkhoff de deelnemers op voor de moeilijke nachtelijke uren. ’s Nachts was er geen geluid, de rijders reden hun rondes en de aflossing pikte wat slaap in een tent of caravan of zat bij een gezellig kampvuur. Om 07.00 uur pakte de speaker de draad weer op en praatte de rijders de laatste 8 uur door.

Prijzen.

Na afloop werd de cheque voor KiKa in ontvangst genomen door KiKa ambassadeur Rien Schimmel.

Er waren podiumplaatsen voor het beste team (Keepmoving), het beste kidsteam (Lenferink Selectie), de beste solist (Jan Klompmaker, 70 jaar!) en het beste duoteam (Skate-Dump.nl). Verder werden het gezelligste team (het Tjechische team) en het team met het meeste sponsorgeld (Team FlevOnice) in het zonnetje gezet.